Semasa

[VIDEO] Tiada siapa haIang, Baba sendiri tak nak jumpa – Zaki Yaman

1SU hubungan ‘ding1n’ antara penyanyi Datuk Jamal Abdillah dengan anaknya, Zaki Yamani kini menjadi semakin pan4s apabila wujud perc4nggahan kenyataan antara mereka.

Terbaharu, Zaki, 16, menegaskan tidak ada mana-mana pihak termasuk ibunya bertindak menghal4ng mereka untuk bertemu.

Pengakuan Zaki itu dilihat bercanggah dengan kenyataan Jamal kepada mStar bahawa bek4s isterinya, Fatimatuzahra Samad menjadi penghal4ng ikatan kasih antara dia dan anaknya.

 

“Baba yang tak nak jumpa Zaki, apa pula nak sal4hkan mummy Zaki.

“Cukuplah baba buat cerita macam-macam. Benda tak betul semua tu.

“Tiada siapa yang tak bagi, ayah sendiri yang tak nak jumpa anak” tulis Zaki di ruangan k0men Instagram mStar Online.

Cukuplah baba buat cerita macam-macam. Benda tak betul semua tu.

ZAKI YAMANI

PENYANYI/ ANAK JAMAL ABDILLAH

Terdahulu Jamal dalam satu kenyataan kepada mStar mend4kwa dia terpaksa bertemu Zaki secara cur1-cur1 di sek0lah bagi memberi wang bulanan.

Kenyataan penyanyi berusia 63 tahun itu bagi mengulas mengenai pended4han Zaki yang meluahkan rasa rindu untuk menyambut Hari Raya Aidilfitri bersamanya.

Sementara itu, Zaki meminta penyanyi itu berhenti memburvkkan wanita yang selama ini sentiasa berada di sisinya.

“Kepada baba, Zaki harap berhenti burvkkan mummy sebab selama ini kalau Zaki sak1t dia yang ada jaga.

“Baba b0leh je nak jumpa Zaki, baba janji nak jumpa tapi tak datang. Zaki whatapps baba tak bal4s, call pun tak jawab,” ujarnya.

Jamal 3

Zaki bersama ibunya, Fatimatuzahra Samad.

Untuk rek0d, Zaki adalah anak daripada hasil perkahwinan Jamal dengan Fatimatuzahra Samad.

Selain Zaki, Jamal turut mempunyai anak lelaki bernama 0sama Yamani hasil perkahwinan dengan Intan Noraina Mohd Yusof.

Pada 1 April 2017, Jamal berkahwin dengan Zai Izzati Khiruddin dan dikurniakan tiga 0rang anak iaitu Nur Azura Yamani, 3, El Isaac Yamani, 2 dan Iskandar Rayyan Yamani yang baru dilahirkan Februari lalu.

Jamal Abdillah d4kwa dih4lang bertemu Zaki Yamani… Terpaksa cur1-cur1 jumpa anak di sekolah

Kali terakh1r Jamal bertemu Zaki di rumah sahabatnya pada sambutan Hari Raya Aidilfitri tahun lalu.

SUSULAN pended4han penyanyi Zaki Yamani berkaitan hubungan rengg4ng dengan bapanya Datuk Jamal Abdillah, penyanyi legenda itu tampil menjelaskan hal sebenar.

Jamal atau nama sebenarnya Jamal Ubaidillah Mohd Ali, mend4kwa dia dihal4ng bertemu dengan anaknya itu oleh bek4s isteri iaitu Fatimatuzahra Samad selepas mereka berp1sah.

Bagaimanapun Jamal berkata, dia ada bertemu Zaki di rumah se0rang kawan pada sambutan Hari Raya Aidilfitri tahun lalu dan menganggap pertemuan selama setengah jam itu penuh bermakna.

Zaki luah perasaan rindu terhadap bapanya.

“Hubvngan saya dan anak okay saja. Cuma dihal4ng untuk berjumpa. Beberapa tahun lalu, ada la cur1-cur1 jumpa di sekolah di Kajang.

“Waktu itu sempena majlis hari guru di sek0lah itu dan saya dijemput hadir kerana anak saya menyanyi… waktu itu anak saya di tingkatan satu.

“Tapi ibunya tak benarkan dia ke sek0lah sekiranya saya hadir… jadi saya terp4ksa akur. Tapi saya tetap cur1-cur1 jumpa sebab nak sampaikan duit bulanan pada Zaki.

“Jadi dapatlah saya cur1-cur1 jumpa dia. Hari raya tahun lalu pun ada jumpa. Itu pun di rumah sal4h seorang sahabat. Setengah jam perjumpaan itu bagi saya seribu rahmat,” katanya kepada mStar.

Penyanyi berusia 63 tahun itu diminta mengulas mengenai kenyataan Zaki yang meluahkan rasa rindu untuk menyambut Hari Raya Aidilfitri bersamanya.

Menerusi temu bual bersama Utusan, Zaki mended4hkan kali terakhir dia menyambut lebaran bersama bapanya sekitar lapan tahun lalu.

Katanya lagi, dia memahami bapanya kini sudah mempunyai kehidupan dan keluarga baharu selain engg4n mengharapkan hubungan mereka kembali seperti dahulu.

Sementara itu, penyanyi lagu Kekasih Awal Dan Akhir ini mended4hkan cermin mata yang dipakai Zaki dalam foto yang tul4r itu merupakan pemberiannya.

“Dalam gambar yang tersebar itu, saya n0tis cermin mata yang dipakai itu adalah pemberian saya kepada Zaki pada malam tu,” ujarnya.

sumber: Mstar

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *