Semasa

Tragisnya Pemergianmu..’ Pakcik S0keri MninggaI Dunia DigiIis Lori Sendiri

 

PENDANG: Seorang pemandu lori ma ut selepas digiIis Iori miliknya sendiri selepas kenderaan itu menggeIungsur ke hadapan di kawasan kuari Bukit Perak, di Sungai Tiang, hari ini.

Mngsa, Mohd Sokeri Md Isa, 51, dari Sungai Tiang itu disahkan mninggaI dunia di tempat kejadian akibat cede ra prah digiIis kenderaan berat itu.

 

Ketua PoIis Daerah Pendang, Deputi Superintendan Arriz Sham Hamezah berkata, dalam kejadian jam 8.20 pagi mngsa sedang memu atkan Iori yang dipandunya dengan muatan ba.tu k.asar di lokasi kejadian.

Sebelum kejadian, beliau berkata, mngsa sedang meng1kat tali kanvas pada lori berkenaan namun secara tiba-tiba lori itu menggeIungsur ke hadapan.

“Mngsa cuba mema njat ke tempat duduk pemandu untuk menghntikan kenderaan itu namun terjtuh dan digiIis oleh lori berkenaan.

 

Beliau berkata, sebaik tiba di lokasi, anggotanya dari BBP Pendang mendapati kejadian itu membabitkan kemaIangan sebuah lori 10 tan meIanggar pagar kuari.

“K0mander Operasi kemudian menemui mngsa dipercayai pemandu lori itu dalam keadaan rbah dan terbar1ng di dalam tapak kuari,” katanya.

Salam takziah
Al-fatihah (dibaca)
بِسْم ٱللَّهِ ٱلرَّحْمَـنِ ٱلرَّحِيم۞ ٱلْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ ٱلْعَـلَمِين۞ ٱلرَّحْمَـنِ ٱلرَّحِيم۞ مَـلِكِ يَوْمِ ٱلدِّين۞ إِيَّاكَ نَعْبُدُ وَإِيَّاكَ نَسْتَعِينُ۞ ٱهْدِنَا ٱلصِّرَطَ ٱلْمُسْتَقِيمَ۞ صِرَطَ ٱلَّذِينَ أَنْعَمْتَ عَلَيْهِمْ۞ غَيْرِ ٱلْمَغْضُوبِ عَلَيْهِمْ وَلاَ ٱلضَّاۤلِّينَ۞ امين

Semoga Allah terima segala amalan arwah dan mengangkat darjatnya disisi Allah,
Semoga pemergian arwah menjadi kerehatan sebenar dari urusan dunia,
Semoga dilindungi dari seksa kubur dan semoga roh arwah ditempatkan dikalangan para solehah,

Allahumma Solli Ala Sayyidina Muhammad.
Amiin Amiin Amiin..

Ucapan Takziah Kematian
إِنَّا لِلّهِ وَإِنَّـا إِلَيْهِ رَاجِعونَ
Ya Allah Ya Tuhanku ampunilah dia, rahmatilah dia, maafkanlah dia, muliakanlah kematiannya, lapangkanlah kuburnya, jadikanlah syurga sebagai ganti tempat tinggalnya dan berilah kesabaran kepada ahli keluarganya, semoga arwah di tempatkan di kalangan orang-orang yang beriman…. Aaamiin Ya Robbal Aalamiin..

Sumber: bh

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *