Semasa

“Ditmbuk dan dipukuI ramai” – Tular rakaman lelaki di bantai oleh sekumpulan pemuda di pusat beli belah

Menjelang tibanya Syawal yang dinanti-nanti oleh umat Islam, pastinya kebanyakan dari kita sibuk untuk membeli belah bagi persiapan menyambut Hari Raya Aidilfitri.

RAKAMAN PERGADUHAN ADA DI BAWAH SEKALI

Dalam kesibukan kita membeli belah di shopping mall, lain pula yang terjadi  malam tadi di salah satu shopping mall yang dipercayai di Kelantan.

Melalui group Facebook Kelantan Kini, berlakunya satu pergaduhan yang melibatkan beberapa individu. Rakaman video kejadian tersebut dirakam oleh salah seorang pengunjung yang kebetulan berada di sana.

 

Menurut beliau, kejadian itu berlaku di dalam KB Mall pada 22 April 2022 jam 10 malam. Tambahnya lagi, dia merakam kejadian itu untuk dijadikan bukti kepada pihak polis.

Dalam video itu, jelas beberapa individu yang bertumbuk sesama sendiri. Setelah beberapa ketika, pergaduhan itu dipercayai terlerai.Namun, datang lagi seorang lelaki berlari laju ke arah kumpulan tersebut, tampak seperti menumbuk muka salah seorang dari mereka.

Menjengah ke ruang komen, rata-rata netizen berasa agak malu dan terkejut dengan kejadian tersebut.

“MAIK blh wak tubik sekeping tempat awam ngn seluar pendek tu…Ramadan ni bule mendidik jiwa, patut rasa malu dan hormat sesama kita…wak malu jah… masjid tu jange lalu saja, masuk dengar etek” – Aedi Alias

“gocoh po taik..sero debel sangat naik gocoh atah setik..blh duit wak beli baju rayo..gocoh gini longkap jawabnya.” – Rafie Abdullah

“Gaduh gempar merusuh di tempat awam.. Stnby la puok mung raya dlm lokap.. Stnby a la 3,4ribu…” – Faizul

 

Setakat ini masih tidak dapat dipastikan punca kejadian tersebut.

Sumber Belumbalik.com & Group Facebook Kelantan Kini

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *