Semasa

Gara² Panggil Hakim Stopa Bagi Motivasi, Mengejutkan Ini yg Berlaku kpd FB Sekolah Terbabit

Susulan menjemput selebriti TikTok Haqiem Stopa bagi memberi motivasi kepada para pelajar, halaman Facebook sebuah sekolah menengah di Kuala Lumpur teruk diserang warganet.

Menerusi tinjauan di Facebook, rata-rata warganet meluahkan rasa kecewa dan tidak puas hati terhadap pihak penganjur.

Dalam pada itu, tidak kurang juga suara-suara nakal yang mencadangkan pihak sekolah berkenaan untuk menjemput Abang Viva yang sebelum ini pernah tular membawa bot peribadinya dari Melaka bagi membantu mangsa-mangsa banjir di Shah Alam, Selangor tahun lalu.

Susulan daripada kecaman yang diterima, Haqiem Stopa telah tampil memberi penjelasan tujuan sebenarnya ke sekolah berkenaan.

Menerusi perkongsian di Insta Story, Haqiem memaklumkan bahawa dia telah dijemput oleh Badan Bukan Kerajaan (NGO) dikenali sebagai Belia Mahir untuk berkongsi kepada para pelajar sekolah tentang ‘peluang kedua’ buat mereka yang pernah gagal dalam pelajaran seperti dirinya ketika zaman sekolah dahulu.

“Saya tak minta orang kenal saya tapi saya ada pengikut tersendiri.

Kita sampaikan mesej tentang background seorang yang gagal iaitu saya, mangsa cyber bully dan juga peluang kedua.”

Tambah Haqiem lagi, dia hadir ke sekolah berkenaan bukanlah untuk mengajar para pelajar berjinak dalam bidang permotoran.

Atau mengajar mereka membawa motosikal secara berbahaya seperti yang didakwa sesetangah pihak sebaliknya memberi kata-kata semangat kepada para pelajar untuk bangkit semula daripada kegagalan.

“Kita pun tak ajar diorang bawa motor, main motor, ajar pelajar-pelajar fly seperti yang dinyatakan di media-media lain.

Kita berkongsi tentang seorang yang pernah gagal dalam hidup dan bangkit dengan semangat/usaha yang besar, bina kerjaya untuk bantu mak ayah dan masa depan.”

Haqiem juga berharap agar penjelasannya ini dapat menjernihkan apa yang berlaku disamping mengucapkan terima kasih kepada semua pihak yang terlibat.

Sumber: Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *