Semasa

Buat Aksi ‘Wheelie’ Sambil Bawa Anak, Akhirnya Lelaki Ditahan Polis Dan Ini Hukuman Yg Bakal Dikenakan

Menunggang motosikal dalam keadaan membahayakan sememangnya satu perkara yang salah kerana boleh membahayakan nyawa orang lain.

RAKAMAN VIDEO DI BAWAH SEKALI

Walau bagaimanapun, ketika diusia muda terutamanya kaum lelaki, perkara tersebut seakan satu kebiasaan dan ramai yang pernah melakukan aksi-aksi lagak ngeri di jalanan.

Menerusi video tersebut dapat didengar tangisan kanak-kanak tersebut yang ketakutan selepas bapanya melakukan aksi tersebut namun tetap diteruskan oleh lelaki itu.

Perakam video juga galak meminta aksi lagak ngeri terbabit dilakukan berulang kali untuk dirakam.

Sehubungan dengan perkongsian tersebut, rata-rata warganet telah meninggalkan komen dengan mengecam tindakan kurang bijak lelaki berkenaan kerana melakukan tindakan merbahaya itu lebih-lebih lagi ketika membawa anak kecil.

Mereka juga turut merasakan individu yang menyuruh lelaki itu melakukan aksi wheelie turut tidak bertanggungjawab kerana cuba menggadaikan nyawa seorang anak kecil hanya untuk sebuah konten tak berfaedah.

Memetik laporan daripada Kenyataan Media Ketua Polis Johor Bahru Utara, aksi tersebut telah dirakamkan sendiri oleh suspek dengan menggunakan telefon bimbitnya melalui pertolongan rakannya sebelum dimuat naik ke akaun Facebook miliknya.

Oleh itu, pihak polis turut menasihatkan orang ramai agar tidak memandu kenderaan serta melakukan aksi-aksi yang boleh mendatangkan bahaya kepada diri sendiri dan juga pengguna jalan raya yang lain.

Sumber Sk, OMM

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *