Semasa

Punyai Suara yg Merdu, Alif Sukri Ingin Rakam Single Baharu Luah Rasa Sayu

Tidak cukup satu kontrkversi, Jutawan kosmetik, Datuk Seri Aliff Syukri dikecam lagi oleh netizen.

Ia selepas memuat naik video iklan lakonannya memeluk serta berpengangan tangan dengan seorang pelakon wanita.

Video iklan yang dimuat naik ke akaun Instagram miliknya mempromosikan tudung jenama keluaran Aliff Syukri itu menunjukkan dia dan wanita itu sebagai sepasangan kekasih.

Rata-rata merasakan Aliff Syukri sengaja mencari publisiti murahan sedang lakonan tersebut boleh dilakukan dengan isterinya, Datin Seri Shahida.

“Duk pegang-pegang tangan bukan muhrim…macam orang jahil je Datuk. Bini kan ada,” komen salah seorang pengikutnya.

“Siap berpeluk lagi adooi laa…bini ada duk elok , saja nak cari publiciti murahan,” kata salah seorang netizen.

“Kalau lah yang scene pegang tangan tu Datin ini tetap medatangkan fitnah Datuk,” tegus salah seorang warga maya.

Pun begitu, Aliff tidak berdiam diri dan menyedari hal itu, dia memuat naik satu kapsyen Panjang menjelaskan perkara tersebut.

Malah Aliff memohon maaf kepada mana-mana pihak yan tersinggung kerana menjelaskan ia hanya lakonan semata-mata.

“Apa masalah Rakyat Malaysia ni? Saya tak tahu apakah masalah di video tu sampai kecoh sangat..

Kalau drama TV lebih dari itu okey jerr… syukur kami (hubungannya dan isteri) baik-baik sahaja.

“Terlebih dahulu saya ingin memohon maaf ada menyebabkan anda terasa dan sebagainya…

Video tu hanya iklas pengajaran untuk promo koleksi terbaru primadona @as.hijabofficial,” jelasnya.

Aliff turut memberi ‘hint’ dia akan bongkarkan siapa orang di sebalik video tersebut.

“Niat saya sekadar nak kongsikan tudung sahaja. Korang rasa patut tak saya posting video behind the scene. Untuk korang tengok siapa sebenarya orang yang korang kutuk dlm video tu?

“Kalau ramai komen di bawah “nak”, lebih daripada 100 komen, saya akan posting. Terima Kasih,” tanyanya.

“Rugi Allah anugerah suara yang merdu tapi saya tidak gunakan”

Penyanyi dan usahawan terkenal, Datuk Seri Aliff Syukri meminta pendapat daripada pengikutnya di Instagram untuk merakam single terbaharu berjudul ‘Sunyi’.

Menurut penyanyi lagu Abang Nak Tegur itu, dia berasa kesunyian kerana tidak dapat menjalani kehidupannya seperti sebelum ini.

Sehubungan itu, Aliff telah menyuarakan hasrat untuk merakamkan lagi lagu seperti yang pernah dilakukan sebelum ini.

“Awak saya sunyi, apa patut saya buat? Okey tak kalau saya nak keluarkan lagu baharu bertajuk ‘Sunyi’.

“Awak boleh terima tak? Rugi anugerah Allah berikan suara yang merdu saya tidak gunakan,” katanya di Instagram.

Menjengah di ruangan komen, rata-rata warganet memberi kata-kata sokongan dengan hasrat usahawan berkenaan sekali gus tidak sabar untuk lagu baharu itu dikeluarkan.

Namun, ada juga segelintir daripada pengikutnya berseloroh dengan menganggap single yang bakal dihasilkan itu boleh dijadikan nada dering dan set penggera.

Leave a Reply

Your email address will not be published.