Semasa

Video: Berang Ditegur Sbb Tak Pakai Mask Masa BeIi Nasi Lemak, Tindakkan Lelaki ini Ajak Bertumbvk Mengundang Padah

Baru-baru ini tular sebuah video yang menunjukkan seorang lelaki membuat kecoh di sebuah gerai.

Menerusi posting oleh Lyn centino di TikTok, dia dan ibunya dikatakan berniaga nasi lemak, di kawasan Taman Desa, Kuala Lumpur.

RAKAMAN VIDEO DI BAWAH SEKALI

Pada ketika itu, seorang pelanggan lelaki datang dan membeli makanan dari gerai mereka tapi dia dilihat tak memakai pelitup muka.

Disebabkan itu, ibunya tegur kepada lelaki berkenaan tak pakai facemask dia tapi lelaki tersebut terus tinggikan suara dan jawab dengan kasar.

Selepas nampak kejadian tu, datang seorang lelaki pakai baju oren yang dipercayai berbangsa Cina nak backup wanita berkenaan.

Dia datang dan terus cakap kepada lelaki tengah marah tu untuk patuh Prosedur Operasi Standard (SOP) yang dah ditetapkan

Disebabkan terlampau marah dengan teguran tu, lelaki yang tengah marah tadi terus maki lelaki baju oren tadi.

Bukan tu saja, dia siap ugut nak tampar muka lelaki Cina tu sambil keluarkan kata-kata kesat.

Oleh sebab malas nak kecoh-kecoh, wanita berkenaan terus redakan keadaan dan minta lelaki baju oren itu untuk berundur.

Video tersebut jadi perhatian ramai dan sehingga kini mendapat lebih dari 800k views.

Respek kat brader baju oren

Jenis ni kena kompaun 50k pun puas hati

Kita patut cari laki baju oren ni, my respect for him!

Rupanya geng anti mask tu wujud ye

Kami support awak sis

Tonton Video Part I

Part II

Sumber Lyncentino

Apa pendapat anda? Sila kongsikan di bahagian komen.Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Page Ya

Leave a Reply

Your email address will not be published.