Semasa

Susulan Dkwaan Ditahan PoIis, Anju Failkan Saman kpd Anggota PoIis Wanita, Rupanya ini Puncanya

Sejak semalam hangat diperkatakan di media sosial apabila seorang pelakon wanita positif ddh ditahan poIis di Nilai, Negeri Sembilan.

Menurut laporan BH Online, Ketua PoIis Daerah Nilai, Superintendan Mohd Fazley Ab Rahman berkata, pihaknya telah berjaya menahan seorang perempuan.

Susulan berita tersebut, ruangan komen pelakon Zarina Anjoulie dihujani dengan pertanyaan netizen mengenai dakwaan berkenaan.

Menerusi IG Live malam tadi, netizen turut bertanyakan kepada Zarina adakah benar bahawa dia selebriti wanita yang ditahan poKis sebab positip ddh.

Bagaimanapun, Zarina tidak menjawab soalan berkenaan sebaliknya memaklumkan dia berada di rumah sejak semalam.

Malah, Zarina berjanji dia akan memberikan kenyataan dalam masa beberapa hari lagi.

Zarina turut berterus terang mengatakan dia mahu mengambil kesempatan menerusi berita tular berkenaan untuk membuat ulasan produk bagi mendapatkan duit.

“Bukan nak lari, yang kenal saya, saya takkan sorok. Cumanya saya tak nak bagi kenyataan sekarang.

Biar saya buat duit dengan ‘review’ dulu. Kalau cerita sekarang, ia habis di situ. Esok sudah tidak ada cerita. Jadi, biar saya pulun ‘review’ dulu.

“Bagi saya dua ke tiga hari. Kalau bagi sekarang, tak bolehlah buat duit dulu. Selepas itu saya cerita. Apa pun, buat duit dulu,” katanya.

Dalam IG Live jam 7 pagi tadi itu, Zarina turut berkata dia juga tidak malu untuk mengaku salah sama seperti masalah yang pernah ditimbulkan sebelum ini.

“Tapi kalau saya buat salah, saya tak malu mengaku. Saya tak macam kau. Jangan samakan saya macam kau. Kita tak sama.

“Sebab untuk saya, banyak perkara memalukan dalam hidup saya terjadi tak pernah elak.

Saya bukan jenis lari dari masalah. Saya akan sentiasa beritahu pada orang.

Semua kenal saya dan tahu, perkara memalukan apa sekalipun, saya takkan lari dari ‘followers’,” katanya.

Zarina turut berkata dia akan membuka cerita mengenai perkata itu jika jumlah pengikut di Instagram mencecah 1 juta.

Ketika ini followers akaun IG miliknya berjumlah 981,000. Ujarnya lagi, dia mahu mengambil kesempatan dengan membuat duit daripada mensia-siakannya.

“Apa pun saya nak menuju sejuta ‘followers’. Semalam naik 5,000. Naik saja sejuta, saya buka cerita.

Kena faham saya ahli perniagaan, otak bisnes. Saya takkan sia-siakan cerita tular ini. Kalau cerita sekarang saya tak boleh buat duit.

“Alang-alang dah macam ini, baik buat amal sekali.

Buat duit dulu. Ulasan di IG Story, dapat RM20,000 sehari iaitu hari ini dan esok, saya akan buat ‘give away’ RM 1,000 pada anda.

Cerita sekarang di ‘live’ rugilah.

“Setiap kali ‘viral’ saya buat duit. Kalau saya buat, anda semua tahu, saya tidak pernah tak kongsi dengan ‘followers’.

Bagi saya, duit yang masuk daripada anda. Sebab itu beri semula pada anda.

Duit itu pusing-pusing datag daripada anda juga, penyokong saya,” katanya.

Anju Tawar RM1000 Bagi yg Boleh Kemuka Bukti Dia Ditahan

Menerusi IG Live pagi tadi, Zarina menafikan dakwaan dia telah ditahan polis.

Zarina atau lebih dikenali sebagai Anju mengakui setiap hari dia ke balai polis namun berkaitan isu lain.

Anju turut mempersoalkan pihak yang menuduhnya dengan bertanyakan ada atau tidak gambarnya ditahan masuk lokap atau pun gambarnya digari.

“Aku kena gari ke? Sekarang ini pun aku memang hari-hari pergi balai sebab ada kes yang berjalan dengan benda lain.

Jadi ada ke gambar aku ditahan masuk lokap?

“Tak.. Ada ke gambar aku kena gari? Tak.. sebab jelas aku non stop live dari Isnin aku buat story, aku buat live,” katanya.

Dalam pada itu, Anju turut mencabar netizen untuk membuktikan bahawa dia telah direman oleh polis seperti dakwaan tular serta menawarkan RM1,000 jika ada pihak berjaya membuktikannya.

“Bila masa aku kena reman? Kalau korang pergi IPD Nilai, pergi cari polis aku boleh bagi.

Dan ko call cakap aku kena reman, aku bagi ko RM1000 kalau boleh buktikan aku kena reman okay”

“Ini janji aku. Ada tak bukti aku kena reman? Kalau jamin polis dan sangkut urine pun kau tetap kena masuk lokap, faham tak, 12 jam,” katanya.

Terdahulu, Anju berjanji dia akan memberikan kenyataan dalam masa beberapa hari lagi.

Ujarnya buat masa ini dia mahu mengambil kesempatan berkenaan untuk membuat ulasan produk.

Anju Akan Ambil Tindakkan Saman Kepada Seorang Anggota PoIis Wanita 

Pelakon, usahawan dan selebriti media sosial, Zarina Anjulie Lavocah dipercayai bakal mengambil tindakan terhadap seorang anggota polis.

“Alhamdulillah report polis dah buat kepada anggota polis wanita berkenaan.

“Selepas siasatan saya akan mengambil tindakkan menyaman anggota tersebut.

Buat masa ini saya tidak akan dedah identitinya, tetapi kalau sampai di mahkamah nanti orang akan tahu siapa,”

Katanya menerusi satu p0sting di Instagram.

Menurut Zarina atau lebih mesra disapa Anju lagi, dia juga akan berlawan habis-habisan berhubung isu tersebut.

“Dimanakah lntegriti kamu sebagai seorang anggota polis wanita?

Saya bimbang adakah nanti orang lain akan kena senasib dengan saya juga?

“Saya takkan berdiam diri saya akan viraI kan habis habisan sampai saya dapat keadiIan yang saya deserve.

“Memandangkan anggota ni nak viraI nak glamour, saya akan kasi dia viraI dia idamkan,” katanya.

Terdahulu, seorang selebriti wanita ditahan poIis selepas didapati positip dadh jenis methmphetmne dalam serbuan di sebuah rumah di Kampung Chalet Nilai, semalam.

Menurut laporan BH Online, Ketua PoIis Daerah Nilai, Superintendan Mohd Fazley Ab Rahman berkata, pihaknya telah berjaya menahan seorang perempuan.

Dia berusia 34 tahun selepas menerima maklumat daripada orang awam.

“Saspek dibawa ke Pejabat Nrkotik lPD Nilai bagi tujuan ujian saringan awal poIis. 

Hasil ujian saringan mendapati saspek positip ddh jenis mthmphetamne,” katanya.

Kalau Nilai, Dia Sorang je Terkenal

Tengok baju dah tau sape dah

Merasa la duk kat dalam kejap

Baik layan bola lagi best

Difahamkan, saspek kemudiannya telah dibebaskan dengan jaminan poIis selepas diambil keterangan.

Kes disiasat mengikut Sksyen 15(1)(a) Akta Ddh Merbhaya 1952, yang membawa hvkuman maksimum pnjara dua tahun.

Atau denda sehingga RM5,000 atau kedua-duanya sekali.

Sumber: BH Online (Mohd Amin Jalil)

Leave a Reply

Your email address will not be published.