Semasa

Curiga dgn Bau yg Sgt Busuk, Jiran Menangis Lihat Apa yg Berlaku “Mayt Suami dah BeruIat, lstri Nazak”

Sungai Petani: Wanita warga emas yang terlantar akibat masalah kesihatan hanya mampu menghidu bau may4t suaminya yang meninggal dunia di dalam bilik air rumah mereka di Taman Ria, di sini.

Kemat!an lelaki berusia 79 tahun itu hanya diketahui selepas jiran yang curiga dengan bau busuk dari rumah berkenaan menghubungi ank pasangan suami isteri terbabit.

Difahamkan, wanita itu yang berusia 80 tahun sudah uzur serta ny4nyuk hanya mampu terbaring atas tilam di ruang tamu rumah mereka yang turut dikunci dari dalam.

Sepasukan anggota b0mba kemudian bergegas ke rumah terbabit dan terpaksa memec4h pintu sebelum pemeriksaan lanjut menemui may4t lelaki berkenaan dalam bilik air yang berkunci.

Ketua P0lis Daerah Kuala Muda, Asisten Komisioner Adzli Abu Shah berkata, pihaknya menerima panggilan daripada pegawai bomba jam 1.45 tengah hari yang memaklumkan penemuan may4t terbabit.

“Susulan daripada itu, p0lis bergegas ke lokasi kejadian yang juga rumah teres setingkat dan hasil siasatan mendapati mangsa meninggal dunia lebih daripada 24 jam berdasarkan keadaan may4t yang sudah berulat.

“Anak pasangan terbabit memberitahu bapanya hanya tinggal berdua bersama ibu di rumah itu,” katanya dalam satu kenyataan, hari ini.

Menurutnya, ank mangsa juga memberitahu yang dia akan datang melawat serta membawa makanan sekali seminggu untuk ibu bapanya.

“Anak mangsa mendakwa kali terakhir dia bertemu bapanya adalah pada 23 September lalu dan memberitahu mangsa tidak mempunyai sebarang peny4kit.

“Dia juga mendakwa bapanya tidak pernah mendapatkan sebarang rawatan di klinik atau h0spital,” katanya.

Menurutnya, sia$atan di tempat kejadian tidak menemui sebarang unsur jen4yah yang boleh dikaitkan dengan kemat!an lelaki terbabit.

“Ke$ diklasifikasi sebagai mat! mengejvt dan may4t dihantar ke H0spital Sultan Abdul Halim (HSAH) untuk ujian saringan C0v!d-19 sebelum bed4h sia$at,” katanya.

Sumber : HM

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *