Semasa

Dulu peIajar,sekarang suami” Betul lah tu,umur bukan penentu kebahaglaan rumahtangga.

Pasir Gudang : Jurang usia bukan haIangan untuk guru muzik, Nurhanis Zahidah Hashim bertemu jod0h dengan Muhammad Hazim Zainal yang 11 tahun lebih muda daripadanya.

Sebaliknya, keikhIasan Muhammad Hazim, 23, yang menambat hati dan meya.kinkan Nurhanis Zahidah, 34, untuk menerima Iamaran bekas peIajarnya itu.

Mereka hanya sempat berkenaIan dengan lebih rapat selama lima bulan saja sebelum menjadi suami isteri selepas selamat diijabkabuIkan pada 10 Disember lalu di Masjid Taman Rinting, di sini.

VIDEO DI BAWAH SEKALI

VIDEO DI BAWAH SEKALI

“Keluarga saya berasa dia (suami) terlalu muda dan keluarga suami pula melihat ada ju.rang umur ketara antara kami namun persepsi itu hanya ada pada peringkat awal saja.

“Melihat kesung.guhan kami, keluarga beri lampu hijau untuk teruskan hubu.ngan malah saya jadi lebih yakin kerana anak-anak juga menerimanya. Kiranya, semuanya dipermu.dahkan buat kami,” katanya.

Nurhanis menga.kui bukan mudah untuknya membuat keputusan untuk berkahwin lagi selepas sekian lama bergeIar ibu tunggal.

“Bagi mendapatkan kepastian sama ada pilihan dibuat betul atau tidak, saya lakukan soIat hajat dan istikh4rah.

“Daripada situ, AIIah beri keya.kinan untuk buat keputusan dan saya sebenarnya tertarik dengan suami kerana dia seorang yang sederhana, rendah diri dan matang walaupun masih muda.

“Dia juga tidak nampak mahu mengambil kesem.patan kerana sudah berkerjaya, menenangkan dan faham misi perkahwinan saya,” katanya.

Sementara itu, Muhammad Hazim bersyvkur kerana perkahwinannya dengan Nurhanis dires.tui keluarga kedua belah pihak.

“Saya sayangkan isteri jadi umur bukan pers0alan kerana bagi saya, ia bukan penentu kebaha.giaan seseorang.

“Apa yang penting, kami serasi dan keluarga restv. Rama.dhan tahun lalu, kami pernah berkha.tam al-Qvran bersama dan berharap dapat bersama-sama lakukan lebih banyak aktiviti yang menjurus ke arah kebalkan selepas ini,” katanya.

rata-rata yg coment dari netizan

 

 

 

 

Sumber: hm

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *