Semasa

Saya ni dah lah bergeIut setiap hari kerja, Tak cukup ke pemberian saya RM50 pada lstri?

Saya merupakan seorang suami dan ayah kepada 3 orang anak. Isteri saya tak bekerja. Saya tak nafikan isteri saya sangat bagus dalam mengurus rumahtangga. Cuma, yang menjadi persoalan dan pertanyaan saya yang belum terjawab. Benarkah dalam kehidupan berumahtangga pada pandangan orang, pemberian saya pada isteri RM50 sehari itu seperti tidak memberi apa – apa?

#Foto sekadar hiasan. Assalamualaikum dan salam sejahtera admin. Mohon post dan hidekan identiti saya ye. Saya nak lihat pandangan dan pendapat para pembaca dalam kalangan mereka yang berpengalaman di Facebook.

Saya seorang suami kepada 3 orang anak dan isteri saya tak kerja. Nafkah dari segi duit belanja saya tak bagi setiap bulan tapi setiap hari., RM50 sehari. Paling kurang dalam 20 hari mesti bagi RM50, jika kerja saya full 31 hari, 31 hari tu la saya bagi RM50 setiap hari.

Tapi, bila sebeIah keluarga kandung saya sendiri, isu kecil boleh jadi isu besar sampai tahap kesabaran saya hilang. Saya sebenarnya dah banyak kali ajak isteri ke pejabat agama untuk kaunseIing tapi tak pernah dia nak pergi.

Saya telah bagi terlalu banyak peluang kepada isteri saya, bukan sekali 2, bukan 10 atau 20 kali tapi dah tak terkira.

Sampai 1 tahap, bila kesabaran saya dah hilang memang saya naik tangan untuk sedarkan isteri tentang sikap dia tapi masih tak ada perubahan dengan mulut dia.

Saya pun dah malas nak pukuI ke atau cakap, jalan terakhir saya hantar isteri saya semula ke rumah orang tua dia tapi bila dah sampai dia pula tak nak turun. Saya pun tak tahu apa sebenarnya yang dia mahu..

Cuma, yang menjadi persoalan dan pertanyaan saya yang belum terjawab. Benarkah dalam kehidupan berumahtangga pada pandangan orang, pemberian saya pada isteri RM50 sehari itu seperti tidak memberi apa – apa?

Komen Warganet :

Ctie Syasufiesharieya : Bagi saya nafkah isteri tt RM50 sehari dah cukup sangat – sangat tu. Beruntung isteri tt dapat RM50 sehari. Isteri kat luar yang senasib dengan saya pun tak dapat pun duit nafkah. Kalau ada mungkin 5 bulan, 2 bulan, setahun atau tak dapat langsung. Itu pun berkira – kira. Jadi bersyukurlah apa yang ada, malas nak minta – minta ni..

Mak O Leha Ramlee : Alhamdulillah. Anda termasuk dalam katagori lelaki sejati kerana sanggup memberikan nafkah bagi saya terlalu banyak dan lebih dari cukup. Tetapi ujian anda memiliki isteri yang hanya mementingkan diri.

Apa pendapat anda? Sila kongsikan di bahagian komen.

Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Page Ya. Anda Juga Boleh Membaca Artikel Menarik Di Bawah:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *