Semasa

Minta laluan nak tukar lorong, pemandu berlagak tunjuk gari dari dalam kereta akhirnya dicari pihak poIis

Sejak semalam, tular di media sosial satu video menunjukkan seorang pemandu kereta yang cuba untuk mencelah kenderaan lain  sambil menunjukkan gaya gangster di jalan raya.

RAKAMAN VIDEO DI BAWAH SEKALI

Video yang dikongsikan di laman Facebook Dashcam Owner Malaysia oleh Aaron Goh telah mendapat perhatian warganet kerana ramai yang tidak berpuas hati dengan tindakan yang dibuat pemandu tersebut.

Mana tidaknya, pemandu kereta itu telah memotong kenderaan lain dengan cara menunjukkan gari tanpa memasang signal.

 

Walaupun tidak dapat dipastikan identiti pemandu kereta yang menunjukan gari kepada pemandu kenderaan lain, namun apa yang dilakukan sama sekali tidak beretika memandangkan cara tersebut boleh membahayakan nyawa orang lain.

Susulan daripada itu, pengguna Facebook berkenaan berharap agar pihak berkuasa dapat menyiasat pemilik kenderaan tersebut serta pemandunya kerana ia merupakan salah satu kesalahan ketika memandu di jalan raya.

Menjengah ke ruangan komen, rata-rata warganet mengakui geram melihat kejadian tersebut.

Walau bagaimanapun, kebanyakkan mereka merasakan pemandu terbabit bukanlah anggota pihak berkuasa melihat dari kenderaan yang digunakan. Justeru itu, mereka menggesa pemilik video tersebut segera membuat laporan polis berhubung kejadian yang berlaku.

Tonton Video:

 

Sumber: Facebook DashCam Owners Malaysia via Aaron Goh

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *