Semasa

“Kesian dapat laki tak guna” -Ramai bengang lihat wanita kena ‘bantai’ atas motor

Penunggang motosikal sememangnya antara kenderaan yang melalui jalan-jalan raya yang sesak. Jadi, para penungang perlu lebih berhati-hati ketika membawa motosikal lebih-lebih lagi jika ada pembonceng dibelakangnya.

VIDEO PENUH DI BAWAH SEKALI

Namun begitu, menerusi video yang tular di laman Twitter, sebuah motosikal yang dipandu oleh seorang lelaki dilihat agak mencurigakan apabila pembawanya seperti melakukan kekasaran kepada pembonceng.

Apa yang membuatkan netizen panik selepas melihat rakaman video dari dashcam kereta dibelakangnya adalah kedudukan wanita itu yang hampir sahaja terjatuh selepas disiku sebanyak dua kali oleh lelaki tersebut.

Dalam keadaan motosikal yang sedang memecut laju, sudah tentu kejadian berkenaan boleh mendatangkan bahaya kepada wanita terbabit.

Sehubungan dengan perkongsian itu, rata-rata netizen telah meluahkan rasa geram selepas menonton video berdurasi 12 saat tersebut kerana merasakan lelaki berkenaan bukanlah seseorang yang bertanggungjawab.

Mereka juga sempat menitipkan pesan kepada para wanita yang belum berkahwin supaya elakkan diri daripada mendekati lelaki seperti itu jika enggan kehidupan sengsara selepas berkahwin nanti.

 

Walau bagaimanapun, setakat ini belum ada sebarang penjelasan atau pengakuan daripada pihak penunggang dan pembonceng tersebut kerana boleh jadi ada salah faham berkenaan video yang telah ditonton lebih dari 200 ribu viewers di Twitter.

 

Sumber: Twitter Travel Jimat

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *