Semasa

Kereta Hilang Kawalan dan Terhumban ke Dalam Sungai, Koperal Ahmad Maut dan Enam Ahli Keluarga Cedera Parah

GUA MUSANG: Hasrat seorang anggota polis menghantar isteri bersama tiga anak mereka serta dua adik iparnya pulang meraikan Aidilfitri di kampung halaman, tidak kesampaian apabila maut dalam kemalangan di Kilometer 15, Jalan Gua Musang-Kuala Krai di sini awal pagi tadi.

RAKAMAN ADA DI BAWAH SEKALI

Dalam kemalangan jam 4.50 pagi itu, kereta yang dipandu Koperal Ahmad Ibrahim, 31, dari Balai Polis Trafik Klang Selatan, Klang, dipercayai terbabas ke dalam sungai.

Penumpang lain yang mengalami kecederaan ialah isteri mangsa, Nurulasma Zakaria, 31, dan anak-anaknya, Nur Aaira Afeefa Ahmad, 4; Nur Ariana Sofia, 3, dan Affan Rifqi, lapan bulan serta dua adik iparnya, Salsiah Zakaria, 27, dan Nor Asyikah, 19.

Beliau berkata, kes sedang disiasat mengikut bawah Seksyen 41(1) Akta Pengangkutan Jalan (APJ) 1987

Salam takziah
Al-fatihah (dibaca)
بِسْم ٱللَّهِ ٱلرَّحْمَـنِ ٱلرَّحِيم۞ ٱلْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ ٱلْعَـلَمِين۞ ٱلرَّحْمَـنِ ٱلرَّحِيم۞ مَـلِكِ يَوْمِ ٱلدِّين۞ إِيَّاكَ نَعْبُدُ وَإِيَّاكَ نَسْتَعِينُ۞ ٱهْدِنَا ٱلصِّرَطَ ٱلْمُسْتَقِيمَ۞ صِرَطَ ٱلَّذِينَ أَنْعَمْتَ عَلَيْهِمْ۞ غَيْرِ ٱلْمَغْضُوبِ عَلَيْهِمْ وَلاَ ٱلضَّاۤلِّينَ۞ امين

Semoga Allah terima segala amalan arwah dan mengangkat darjatnya disisi Allah,
Semoga pemergian arwah menjadi kerehatan sebenar dari urusan dunia,
Semoga dilindungi dari seksa kubur dan semoga roh arwah ditempatkan dikalangan para solehah,

Allahumma Solli Ala Sayyidina Muhammad.
Amiin Amiin Amiin..

Ucapan Takziah Kematian
إِنَّا لِلّهِ وَإِنَّـا إِلَيْهِ رَاجِعونَ
Ya Allah Ya Tuhanku ampunilah dia, rahmatilah dia, maafkanlah dia, muliakanlah kematiannya, lapangkanlah kuburnya, jadikanlah syurga sebagai ganti tempat tinggalnya dan berilah kesabaran kepada ahli keluarganya, semoga arwah di tempatkan di kalangan orang-orang yang beriman…. Aaamiin Ya Robbal Aalamiin..

Sumber BH

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *