Semasa

Sudah Bertaubat dan Terpaksa Kerja di Dapur Shj, Darlene Rayu Netizen Berhenti Lakukan Perkara Ini

Beberapa bulan lalu, tular di media sosial beberapa video seorang pelayan kedai minuman di Setiu, Terengganu dipeluk oleh beberapa lelaki yang juga pelanggan di kedainya.

Video lama wanita itu yang terlihat agak kurang sopan juga turut dibongkar netizen sehingga kedai air buah tersebut diserbu pihak Jabatan Hal Ehwal Agama Terengganu (JHEAT).

Bimbang ada yang curi2 video lagi

Menurut Utusan Malaysia, wanita berkenaan tidak lagi menjadi pelayan di kedai minuman terbabit susulan isunya viral sebagai satu langkah berhati-hati supaya hal sama tidak berulang lagi.

Tambahnya lagi, dia berasa terkilan dan tidak adil memandangkan hanya dia sahaja yang disalahkan  sedangkan ‘lelaki-lelaki’ tersebut yang merakam serta menyebarkan video tersebut di kedai tempat dia bekerja.

Walau bagaimanapun, kedai minuman tersebut masih lagi beroperasi seperti biasa selepas video  membabitkan dirinya tular.

Darlene memaklumkan yang pendakwaan kes membabitkan kejadian itu  dijangka dilakukan di Mahkamah Syariah, Kuala Terengganu pada September depan.

Menurutnya, dia berhasrat mendapatkan khidmat peguam bagi menguruskan kes tersebut.

Terdahulu, video Darlene dipegang serta dipeluk oleh  pelanggan-pelanggan lelaki telah menjadi bualan netizen dan menerima kecaman ramai memandangkan dia pernah beberapa kali tular di aplikasi TikTok.

Dia yang bekerja di sebuah kedai minuman kerap memrpomosikan air buah di kedainya dengan berpakaian agak menjolok mata sehingga lelaki-lelaki mata keranjang ‘tertarik’ untuk singgah ke kedai tersebut.

Sumber: Utusan Malaysia (Zaid Mohd Noor & Tengku Danish Bahri Tengku Yusoff)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *