Semasa

Video: Mcm PeIumba MotoGP, AKSl Rider GrabFood Ambil Corner Baring, Akhirnya Ini yg Terjadi

Sejak penggunaan dashcam pada kenderaan semakin meluas, ramai netizen berk0ngsi rakaman-rakaman video yang tidak sangka ianya berlaku di dalam negara kita sendiri.

Lebih lagi melibatkan rider food delivery yang semakin mendapat permintaan di kalangan orang ramai ketika PKPD ini.

Terbaharu, tuIar satu rakaman video dashcam seorang pengguna jalan raya menunjukkan seorang rider GrabFood.

Dia sebenarnya datang secara tiba-tiba mengambil selekoh sambil ‘corner baring’.

Aksi rider tersebut yang mengambil selekoh seperti seorang pelumba motosikal MotoGP telah mencvri tumpuan orang ramai.

Rata-rata mereka terhibur dengan GrabFood tersebut kekal ‘steady’ sewaktu mengambil selekoh dengan laju.

Anda boleh baca lagi komen-komen menghiburkan yang orang ramai k0ngsikan setelah menonton rakaman video dashcam ini.

Rakaman Video ada di Bawah Sekali

Bila bersepai, apa pun tak jadi

Yang penting, insuran kasi hidup dulu

Mungkin sebab litar tutup masa ni

Hati-hati lah, anak isteri tunggu kat rumah

Walaupun perkhidmatan penghantaran makanan perlu menghantar makanan tepat pada waktunya dengan secepat yang mungkin.

Tapi pastikan kita dahulukan keselamatan diri sendiri dan pengguna jalan raya yang lain.

“Kerana sekali dah ‘bersepah’, tak jadi apa dah.”

Tonton Video:

Kredit: Vocket

Leave a Reply

Your email address will not be published.