Semasa

Video: “Rakyat Malaysia Perlu Open Minded” Jwpn Zara Zya Slps Buat Aksi Atas Katil Mengejutkan Semua

Kita biasa lihat selebriti tanah air membuat Instagram review atau lebih dikenali sebagai paid review bagi mempromosikan apa-apa produk jualan.

Dengan cara itu, selebriti berkenaan perlu memuat naik video atau foto yang telah diberikan oleh mana-mana pengusaha produk.

Namun, tidak semestinya selebriti itu boleh mengambil review yang bukan-bukan sehingga mendatangkan fitnah ke atas dirinya.

Terkini, pelakon Zara Zya dilihat telah dikecam oleh peminatnya di laman Instagram selepas beliau memuat naik satu video review produk barangan wanita.

Bukan itu sahaja, aksi yang ditunjukkan di dalam video itu turut mengundang kegusaran hati setiap yang menonton.

Disebabkan itu, ramai peminatnya meninggalkan pelbagai respond di ruangan komen posting berkenaan.

Ini kerana kebayakan pengikut Zara di laman Instagram datang daripada pelbagai usia.

Bagi mereka, Zara tidak sepatutnya memilih untuk membuat review produk berkenaan lebih-lebih lagi kini beliau sudah bertudung.

Tapi sebenarnya ramai je selebriti Malaysia yang buat review produk macam tu jugak, maklum lah mereka sudah dibayar dah nak taknak terpaksa lah post juga foto atau video seperti itu.

Rakyat Malaysia Perlu Lebih Open Minded

Menjawab kritikan netizen itu, Zara atau nama sebenarnya Zainurul Razia Mohd Zanuddin berharap rakyat Malaysia berfikiran lebih terbuka.

Ia memandangkan dia hanya mempromosikan produk makanan tambahan sahaja.

Rakaman Video ada Di Bawah Sekali

Pelakon berusia 36 tahun ini bagaimanapun enggan mengambil pusing dengan kritikan netizen kerana beranggapan tindakannya itu tidak salah.

“Kalau fikir ia 18 XS, jadi macam itu la. Rakyat Malaysia kena open minded. Lagipun, saya hanya promosikan produk seperti suppplememnt atau makanan tambahan sahaja.

“Tapi tak apa la, saya ok saja bila netizen kecam atau kritik sebab dah memang masak sangat dengan netizen Malaysia.

Saya terima untuk buat ulasan itu bukan sebab tak ada job.

Paid review ini memang dari dulu pun saya dah terima. Tak kisahlah orang nak kata apa pun, selagi benda itu tak salah buat apa saya nak dengar cakap orang lain,” katanya ketika dihubungi mStar pada Isnin.

Sebelum ini, netizen mengkritik tindakan Zara memuat naik video mempromosikan produk melibatkan hubungan intim suami isteri yang dilihat tidak sesuai untuk dipertontonkan di laman sosial.

Rata-rata netizen menganggap biarpun ia iklan berbayar namun tidak bersesuai dengan imej aktres tersebut yang kini sudah berhijrah.

Dalam pada itu, biarpun dikritik tiada ‘job’ namun pelakon drama Korban Kasih ini bersyukur kerana perniagaan jualan sambal di atas talian mendapat sambutan.

Zara syukur bisnes jual sambal atas talian mendapat sambutan.

“Alhamdulillah… perniagaan sambal mantul saya berjalan dengan lancar.

Zaman sekarang orang memang suka buat pembelian secara talian. Jadi, saya pun jual sambal itu di platfrom perkhidmatan atas talian.

“Kita sendiri pun terjebak beli online… kadang-kadang entah apa barang kita beli.

Sebab itu saya pun jual sambal yang juga resipe arwah nenek ini di platfrom itu.

“Ikutkan sebenarnya saya dah lama menjual sambal bilis dan penyet tapi untuk sambal mantul ini baharu sahaja tahun ini saya buat,” ujarnya.

Mungkin Zara tersilap pandang kot, boleh jadi posting itu dimuat naik oleh pembantunya ke?

Leave a Reply

Your email address will not be published.