Semasa

“B*doh punya soalan..” Berang Ditanya Soalan Sama, ‘Sifu’ Perniagaan Koyak Maki Netizen Dalam Live Tiktok

Media sosial sememangnya satu medium untuk sesiapa sahaja membuat perkongsian yang mereka suka.

RAKAMAN VIDEO ADA DI BAWAH SEKALI

Antaranya fungsi yang boleh dimanfaatkan adalah berkongsi ilmu untuk memulakan atau mengukuhkan lagi sesuatu perniagaan yang diusahakan daripada’sifu-sifu’ perniaggan.

Namun begitu, menerusi satu perkongsian di TikTok, seorang ‘sifu’ perniagaaan dikatakan telah ‘koyak’ apabila ada netizen bertanyakan beberapa soalan kepadanya.

Dia juga telah bertanyakan kembali pencapaian yang ada pada pengguna TikTok itu sehingga ‘berani’ bertanyakan hal tersebut kepadanya.

Menjengah ke ruangan komen, ramai yang berasa terhibur melihat tingkah laku sifu berkenaan yang ‘koyak’ selepas mendapat soalan daripada warganet.

Ada juga di antara mereka yang merasakan hal sama dan pernah tertanya-tanya tentang perniagaan apa yang dibuat oleh sifu perniagaan terbabit sehingga dia kerap membuat kelas-kelas dengan motif membantu para peniaga meningkatkan perniagaan mereka.

“Mmg tak respect pun dari dulu, cara dia, ketara bongkak. Selalu menghina peserta² yg belum berjaya…

Siap Tanya dlm kelas, Siapa yg kenal awak di sini? Tak ada orang kenal kannnn…

Itu pun terrrrtengok videonya kena share, kalau nak ikut Kelas dia mmg tak laaaa….

Kalau aku mmg maluuuu sgt² dibuat mcm tu, buang masa buang duit. Buat bisnes sendiri, tak perlu nak follow siapa², janji faham apa yg di jual, tahu urus kewangan, tahu urus masa, tahu mcm mana buat marketing…” – Ahmad

“Najib cakap, pernah jual minyak hitam , pernah jual water filter , jual produk kesihatan . And skrg dia focus hanya kt coaching, Kemana semua yg dia bisnes tu? Hahahahaha so apa bisnes yg dia buat skrg , faham faham sudahlahhhh…” – Fikri

“itulah melayu.. perasaan hasan dengki mmg berpisah tiada.. suka kondem and suka menjatuhkan orang lain yang dah berjaya. ” kata si dungu kepada netijen.” – Adzrul

Tonton Video Penuh : SILA KLIK DI SINI

Sumber: Omm, tiktok @farqhan.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.